Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

Boyabat İmam Hatip Lisesi Yıl Sonu Programı Yapıldı

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016 – 2017 Eğitim – Öğretim Yılı boyunca yapılan sosyal, kültürel, mesleki ve sportif alanlardaki etkinliklerinin sunulduğu Yıl Sonu Programı 26.05.2017 Cuma Saat 15:30’da Boyabat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başladı. Boyabat İmam Hatip Lisesi Yıl Sonu Programı okulun öğrencisi Hakkı Kirenci’nin Kuran tilaveti ile başladı.

Daha sonra okul tanıtım videosu izlendi. Nazmi Aktaş ve Ramazan Aşcıgil’in Kuran -ı Kerim ve mealini okumaları ile devam eden programda okul bünyesinde yapılan şiir okuma yarışmasının birincisi Alihan Aydoğdu Mevlana’nın “Etme” isimli şiirini okudu

Sonrasında Salih Kızılaslan ve Hüseyin Karaman çift ezan okuyarak adeta katılımcıların kulaklarının pasını sildi. Programın devamında yine okulda yapılan hadis ezberleme ve okuma yarışmalarında derece alan öğrenciler Kader Dayı, Şehri Çürük ve Bahar Savaş ile Ömer Özkaya, Kerim Gökçe ve Recep Özcan hadisler okudular


Program Mikail Etyemez’in Erler Demine ilahisini okuması; ; Sedanur Yılmaz’ın Sezai Karakoç’a ait “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirini seslendirmesi; Mehmet Gezen tarafından “Şu Benim Divane Gönlüm” ilahisini okuması ve izleyicilerin ayakta alkışladığı Burcu Tunç’un “Otuz Kuş” isimli şiirini okumasıyla devam etti.

Özellikle  “Arapça metin canlandırma” video gösterimi oldukça dikkat çekti. Videoda ki öğrencilerin performansları göz doldurdu. Hep rol yetenekleri hem de Arapça’ya hakimiyetleri ayakta alkışlandı.

Son olarak da farklı dallardaki yarışmalarda dereceye giren Rabia Elmacı, Burcu Türk, Fatmagül Demir, Gülcan Külcü, Muharrem Uzun, Ramazan Aşcıgil, Ersin Karaca, Muhammet Emin Gezici, Hüseyin Kazel, Nazmi Aktaş ve Erdem Bozkurt isimli öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Programa Belediye Başkan Vekili Mustafa Demircan, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Faruk Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Açıkgöz, Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Yalınkaya, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bayram Kılıç, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldılar.