Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

TÜM YÖNLERİYLE 11.GELENEKSEL PİLAV ve BAYRAMLAŞMA GÜNÜMÜZ

11.Geleneksel pilav ve bayramlaşma günümüzün tarihini belirlerken ;pilav ve buluşma günümüz her yıl temmuz ayının ilk haftası pazar günü yapılması kararlaştırılmışken iki yıldır Ramazan bayramının Temmuz  ayına denk gelmesi nedeniyle Bu yıl bayramın  2.günü geçen yıl 3.günü yapılmıştır. Bundan sonraki buluşmalarımız bayrama denk gelmeyeceği için  kararlaştırılmış zamanı olan Temmuz ayının ilk haftası pazar günü yapılacaktır.

Bu yıl 11.Geleneksel pilav ve bayramlaşma günümüz Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesinde yoğun denilebilecek bir katılımla gerçekleşmiştir.11.Geleneksel pilav ve bayramlaşma programının sunuculuğunu Boyabat İmam Hatip Lisesi 1990 mezunu Boyabat Devlet Hastanesi müdür yardımcısı Zihni BALCI tarafından yapılmıştır.

Program sunucusu Zihni BALCI  programa katılan ;İmam hatip lisesi mezunu, mensubu ve bu davaya gönül vermiş tüm dostlarımız, kardeşlerimiz 11. Geleneksel Pilav ve bayramlaşma günümüze hoş geldiniz diyor hepinizi canı gönülden saygı ve sevgiyle selamlıyorum diyerek programı başlatmıştır

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi  İshak Kızılaslan ve İstanbul

Laleli Camii İmam Hatibi Emrullah Akbaş’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetleriyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra  Boyimder başkanı Asım KABAOĞLU  açılış konuşması için kürsüye davet edildi.

Boyimder başkanı Asım KABAOĞLU aşagıdaki konuşmayı yapmıştır.

Boyabat İmam hatip lisesinin çok değerli mezunu ve mensubu kardeşlerim hepinizi Allahın selamı ıle selamlıyorum Esselamü Aleykum verahmetullahi ve berekatuhü.

Saygıdeğer kardeşlerim: 11. Geleneksel pılav ve bayramlaşma günümüze başta Sayın milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş , Belediye başkanımız Sayın Şefik Çakıcı olmak  üzere davetimize icabet eden mezun ve mensup tüm kardeşlerimiz hepiniz bu güzel günümüze hoş geldiniz. Bayramınız mübarek olsun.

Saygı değer kardeşlerim yaklaşık 1 yıl önce Boyabat imam hatip lisesi mezunları mensupları derneğimizde bir nöbet değişimi oldu. Biz, boyimder yönetim kurulu olarak bizden önce bu görevde bulunmuş olan ve bu görevde büyük özveri ile çalışan önceki yönetim kuruluna  ve  yönetim kurulu başkanı  Sayın Yaşar Köstek Hocamıza teşekkür ederiz.

Saygıdeğer kardeşlerim. Bizde bu görevi 1 yıldır yürütmeye gayret ediyoruz. Görevi devraldıktan sonra ilk iş olarak Özel idare iş hanının üst katında bulunan lokalimizi İmam Hatip platform başkanı Sayın Mustafa Yaylaoğlu’nun da büyük desteği ile tadilata başladık. 3 ay gibi bir süre içerisinde daha kullanışlı güzel ve rahat bir ortamda öğrencilerimize hizmet verebileceğimiz büyük dinlenme salonu, sohbet odası, bilgisayar odası, mescit ve mutfaktan oluşan güzel bir mekana kavuşmuş olduk. Bu güzel mekanda tüm misafirlerimiz ve öğrencilerimize  sakin bir ortamda kitap okuma, ders çalışma imkanı, internet bilgi iletişim odası, sınırsız ve ücretsiz çay ikramı verilmekte olup, hizmetimizin gün boyu sürekliliği sağlanmıştır.

Değerli  kardeşlerim:Dernek yönetimi olarak faaliyetlerimiz hakkında kısa  bilgi vermek istiyorum. Dernek lokalimizde, 3 Kasım 2016 tarihinde başlayıp 6 Nisan 2017 tarihinde; okulumuzda ve öğrencilerimizde büyük emeği olan değerli Hocamız Osman  ÖZGÜN’ ün sohbeti ile sona eren  büyüklerimize yönelik 23 haftalık sohbet proğramları yaptık. Bu sohbetlerimizde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Boyabat ilçe müftülüğü vaizlerimiz Sayın Rıza KIZILASLAN , Sayın Bekir ERAVCI ve Sayın Selamet AKPINARLI hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Ayrıca bu sohbetlerimize ilgi ve alaka gösteren tüm kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Allah onlardan da razı olsun. ——- Yine hizmetlerimiz babında İlçe Müftümüz Sayın İsa Sağlam Hocamız tarafından  dernek Lokalimizde haftalık tefsir sohbetleri verilmiştir. Kendilerine vermiş oldukları her türlü katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Saygıdeğer kardeşlerim. Boyimder derneğimizin  kuruluş ve faaliyet amaçlarından biriside öncelikle Boyabat imam hatip okullarında okuyan öğrencilerimiz olmak üzere tüm gençlerimizin ahlaki ve manevi yönden gelişimine destek olmak örf adet ve geleneklerimize bağlı inançlı vatansever birer nesil yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Bu kapsamda boyimder lokalımizde Boyabat müftülüğü ilçe vaizimiz Sayın selamet Akpınarlı hocamız ve Boyimder gençlık kolları başkanımız İlhan ÖZKAN ın özel gayretleri ile hemen hemen imam hatip lisesinde okuyan tüm öğrencilerimize ulaşmaya gayret ettik. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapmış olduğumuz sohbetlerle gençlerimize manevi konularda destek olamaya çalıştık.

Kız öğrencilerimize de kuaran kursu öğreticisi Fatma Tosuner tarafından ensar vakfında sohbet programları yapmaya gayret ettik. Gençlerimize yönelik bu faaliyetlerimiz de destek olan tüm okul müdürümüz ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, vaizlerimize, hocalarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz

Dernek Lokalimiz dışındaki faaliyetlerimizden de kısaca bahsedeyim.                                                                                                     Boyabat imam hatip lisesinden mezun olup üniversitelerimizde eğitim öğretimine devam eden veya okullarımızdan proje imam hatip okullarına gitmiş olan yaklaşık 30 öğrencimize burs verdik ve bundan sonrası için  de burs olarak öğrencilerimizi desteklemeye eğitimlerine yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle Boyabat Ziraat banaksı şubesinde derneğimiz adına bir burs hesabı açtırdık. Bu hesapla ilgili olarak tüm kardeşlerimizin maddi desteklerine talibiz.

Saraydüzü ilçemizde açılan  imam hatip ortaokulu sınıfı öğrencilerimizin kıyafet ihtiyaçlarını hayırsever kardeşlerimizin vermiş olduğu yardımlarla karşılayarak öğrencilerimizi giydirdik.

Ayrıca Ramazan ayı içerisinde Boyabat imam hatip lisesi son sınıf öğrencilerine, Boyabat imam hatip ortaokulu son sınıf öğrencilerine ve Fatih sultan Mehmet imam hatip ortaokulu öğrencilerinin tamamına olmak üzere iftar ikramında bulunduk. Öğrencilerimizle sevgi saygı ve kardeşlik bağlarımızı pekiştirmeye gayret ettik.

Önümüzdeki zaman süreci içerisinde de okul öğrencilerimiz le ilgili olarak onların bilgi ve becerilerini geliştirmek onlara özgüven kazanımı sağlayabilmek ve İmam hatip lisesi öğrencisinin farkını kendilerine yaşatabilmek adına, onlarla birlikte çeşitli geziler düzenlemeyi ve büyük ödüllerle ikramda bulunabileceğimiz çeşitli yarışmalar yapmayı ve okulumuz dan mezun olmuş saygıdeğer büyüklerimiz abilerimiz ve arkadaşlarımızla onları buluşturmayı karıyer günleri adı altında güzel bir muhabbet ve sevgi ortamı yaşatmayı düşünüyoruz. İnşallah bu düşüncelerimizi gerçekleştirmek için bizler elimizden geleni fazlasıyla yapmaya gayret edeceğiz.  Bu konuda Sizlerin de katkı öneri ve tavsiyelerinizi her türlü eleştiri ve fikirlerinizi bekliyoruz.

Vefat etmiş olan mezunlarımızın ruhlarına ithafen hatimler okuduk. Okumuş olduğumuz bu hatimlerimize ait duamızı inşallah hep beraber programımızın sonunda yapacağız. Rabbim herbirine rahmeti ile muamele etsin,  onları cennetlik kullarından eylesin.

Boyabat İmam hatip lisesi mezunu ve mensubu tüm kardeşlerimizin derneğimize üye olmasını arzu ederiz. Şu anda derneğimizin 158 üyesi bulunmaktadır. Bu konuya ilgi göstereceğinizi ümit ediyoruz.

Saygıdeğer kardeşlerim:….11 Geleneksel Pilav ve bayramlaşma günümüze katılan ve Boyimder derneğimizi değişik vesilelerle birçok kez ziyaret ederek bizleri onurlandıran ve bize her zaman her konuda destek olan ve bundan sonrada destek olacağını bildiğimiz Boyabat İmam Hatip Lisesi Mezunu Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş’e  çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca yine biraz sonra size vereceğimiz ikramı karşılayan, bize her an her durumda destek olup bizlerde maddi manevi desteklerini esirgemeyen belediye Başkanız Sayın Şefik ÇAKICI ya teşekkür ederiz.

Yine bize her konuda destek olan ilçe milli eğitim  müdürümüz Osman ÖZKAN’a, İmam hatip okulları müdürlerimiz Sayın Bayram Kılıç, Naim DERELİOĞLU ve Halil GÜNDOĞDU’ya,

Dernek lokalimizin tadilatında büyük destekleri olan ve desteğini hep devam ettiren imam hatip platform başkanımız Mustafa Yaylaoğlu’na çok teşekkür ederiz.

Yine  bize bu pılav ıkramında yardımlarını esirgemeyen Aşçımız Erol Efe ye ve hizmetlerimizi yapan öğrenci arkadaşlarımıza tüm emeği geçen her bir arkadaşımıza tek tek teşekkür ederim.

Rabbim 1 yıl sonraki pilav  günümüzde buluşmayı cümlemize nasip etsin İnşallah. Bu güzel günümüze uzaktan yakından gelen bayramlaşmamıza katılan tüm misafirlerimize, mezunlarımıza, mensuplarımıza tüm kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.


Daha sonra okul müdürümüz  Bayram Kılıç konuşma yapmak için kürsiye davet edildi.

Okul müdürümüz Bayram KILIÇ bir yıl boyunca Boyabat İmam Hatip Lisesinde yapılan

faliyetleri özet olarak anlattı ve programakatılımlarından dolayı herkese  ayrı ayrı teşekkür etti.

Daha sonra İlçe milli eğitim müdürü Osman ÖZKAN katılımcılara hitap etti. konuşmasında İmam Hatip Okullarının temel amacının çagımızın vebası olan ahlak erozyonundan kurtulmuş, insanlığa yararlı kişilikli ve kimlikli nesillerin topluma kazandırılması; düşünen, okuyan , fikir üreten, paylaşan, yardımlaşan,ahlaklı örnek nesiller yetiştirmektir.Bu amaca ulaşmak için 2017-2018 eğitim öğretim yılında Boyabat İmam Hatip Orta Okulu bünyesinde hafızlık proje sınıfları açılacağını ve bu amaç için her konuda destek olacaklarını belirterek , katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Daha sonra Boyabat Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI  katılımcılara hitap etti.konuşmasında gençlere çok önem verdiklerini bu nedenle gençligin özellikle manevi yönünün gelişmesi için her türlü destek olduklarını ve bundan sonrada her zaman destek olacaklarını belirterek katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Daha sonra program sunucusu Boyabat İmam Hatip Lisesi Mezunu Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş’i konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. Dr. Nazım MAVİŞ konuşmasında imam hatip okullarının geçirdiği süreci değerlendirdi ve şu anda imam hatip okulları ile ilgili fiziksel manada bir sıkıntı olmadığını fakat imam hatip okullarımızın manevi yönden tam verimli olmadığını; Mehmet Akif ERSOY ‘un Asım ‘ın neslinin Sezai KARAKOÇ ‘un Diriliş Neslini , Necip Fazıl KISAKÜREK’ in Büyük Doğu gençligini  yetiştirmek için gayret edilmesi gerektiğini anlattı. boyabatta imam hatip okulları ile ilgili şimdiye kadar yapılanlar ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili özet bilgiler verdi.Şimdiye kadar oldugu gibi bundan sonrada imam hatip camiasının her daim yanında oldugunu ve her zaman her konuda desteklerini sürecegini belirtti.  ve önceki Boyimder  yönetimine ve şuanki yönetime , okul müdürü Bayram KILIÇ a İlçe miili eğitim müdürü Osman ÖZKAN’a Belediye başkanı Şefik ÇAKICI’ya  ve davete katılan  tüm mezun ve mensup imam hatip davasına gönül verenlerin hepsine ayrı ayrı   teşekkür ederek yeni pilav günlerinde yeni bayramlarda buluşmak temennisiyle konuşmasına son verdi.

Yapılan Hatimlerin duasını Boyabat İmam Hatip Lisesi Mezunu olan ve şuan Sivas ili

Gölova İlçe Müftüsü Hasan Limon trafından yapıldı.

Yapılan konuşmalardan sonra dilek ve temenni bölümlerinde isteyen söz alarak  konuşmalar gerçekleştirdiler .

Daha sonra Vezirköprü’de kur’an kursu ögreticiliği yapan Yakup İBA, DR.Nazım MAVİŞ

Şefik ŞAKICI ve Asım KABAOĞLU ‘na Vezirköprü’nün simgesi olan   Semaverleri hediye etti.

Program sunucusu Zihni BALCI ”Uzaktan ve yakından gelerek bizleri onurlandıran Boyabat imam hatip lisesi mezunu ve mensubu kardeşlerimiz, Pilav ve bayramlaşma günümüze katılmanızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür eder saygı ve hürmetlerimi sunarım. Programız yemek ikramımız la son bulacaktır. Hepinize teşekkür ederiz” diyerek programı sonlandırdı.