Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

OKULLARIMIZDAN YİNE BÜYÜK BAŞARI

 

 

Milli ve manevi değerlere bağlı tarihi ve kültürel mirasımızı genç kuşaklara aktaran ahlaklı insanlar yetiştirme amacıyla büyük emeklerle açılan Boyabat İmam Hatip Lisesi ve Boyabat İmam Hatip Ortaokulu  bir yandan da akademik başarısı ile kendinden söz ettirmeye devam ediyor.
Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Boyabat İmam Hatip Ortaokulu eğitim öğretime başladığı günden bugüne, milli ve manevi değerlerine saygılı, ana-babasına hayırlı evlatlar yetiştirme misyonunu taşımaktadır.

Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda LYS ve Teog yerleştirme sonuçları açıklandı. Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Boyabat İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri LYS ve TEOG sınavları ile büyük başarı elde ettiler.

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri  geçen yıla göre yüzde yüz başarı elde etti. 2015-2016 Eğitim öğretim yılında  4 yıllık fakülte kazanan öğrenci sayısı 13 iken bu yıl 4 yıllık fakülte kazanan öğrenci sayısı 26 oldu. 2 yıllık yüksekokul kazanan 19 öğrenciyle birlikte toplamda  45 öğrenci  yükseköğretime ilk  adımı atmış oldu.
Ayrıca TEOG sınavına göre yapılan yerleştirme onucunda  Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesinin 170 olan kontenjanın da tamamını aynen  geçen yıl olduğu gibi tamamen doldurdu. Yani Boyabat İmam Hatip Lisesi 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında 9. sınıfa 170 öğrenci alarak ilçemizde en çok öğrenci kaydeden ortaöğretim kurumu oldu.

Ayrıca 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibariyle TEOG sınavı yerleştirme sonuçlarına  göre Boyabat İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden 7 Fen Lisesi,13 Proje İmam Hatip Lisesi, 42 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 8 Anadolu Lisesi,  8 Sağlık Meslek Lisesi ve 3 Meslek Lisesi toplamda 81 öğrenci yerleşmiş oldu.