Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

PROJE HAFIZLIK SINIFINA İLK ADIMINI ATAN ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Boyabat İmam Hatip Ortaokulu’nda 2017-2018 yılında uygulanacak olan Hafızlık Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Artırma Proje sınavı 07 Eylül 2017 Perşembe günü yapıldı.

Boyabat İmam Hatip Ortaokulu’nda saat 10:00’da başlayan sınav öncesinde Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan kısa bir konuşma yaptı. Özkan ; “Boyabat için önemli bir projenin “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Artırma”projesinin uygulama aşamalarından birisini gerçekleştirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Projenin amacı şahsiyet sahibi, her ortam ve şartta inandığı değerleri ödün vermeden yaşayan ve savunan, bağnazlığa bulaşmamış, kendisi ve toplumu için faydalı olmayı hedefleyen dini hassasiyetleri olan, milli ve manevi değerlere sahip gençlerin yetiştirilmesine destek olmaktır. İlk etapta ilçemiz uzun vadede ülkemiz ve milletimiz için önem taşıyan bu projeye öğrencinizle birlikte katılma hassasiyetini gösterdiğiniz için öncelikle siz velilerimize çok teşekkür ediyorum.

Hafızlık Projesi ile birlikte; İmam Hatip ortaokullarında okumakta olan öğrencilerin, yaş düzeylerine ve dönemlerinin ihtiyaçlarına uygun, okulla barışık bir biçimde hafızlık çalışmalarını yapmaları sağlamak; bununla beraber akademik başarılarına yardımcı olmak ve öğrendikleri bilgiler için uygulama alanı sunmaktır.Burada özellikle projemiz ile şini sağlamaya çalışıyoruz dini ve milli değerlerine bağlı birer mühendis, birer doktor, birer hakim neden olmasın? Malumunuz yakın zamanda bir 15 Temmuz yaşadık. 15 Temmuzda dini değerleri kullanılarak, milletimizin manevi değerlerini sömürerek ve en önemlisi de dini anlamda ki yanlış eğilimle kodlanmış vatan hainlerinin işgal girişimine şahit olduk. Bu menfur olay bize gösterdi ki dini ve manevi değerler doğru ve aslına uygun olarak öğretilmelidir.

2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulamaya başlayacağımız bu projeye başvuran 100 öğrencimiz bugün sınava girerek ilk adımı atmış olacaklardır. Bu projede bir kız ve bir erkek sınıfı oluşturulacaktır. 26 kız ve 26 erkek olmak üzere toplam 52 öğrencinin faydalanacağı projemizde öğrenciler Kuran derslerinde 13’er kişilik iki gruba ayrılacaklardır.Bugünkü sınav sonucunda öğrencilerimiz aldıkları puana göre 52 asil ve puan sıralamasına göre de yedek olmaya hak kazanacaklardır. ” dedi.

Konuşma sonrasında Boyabat İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Naim Derelioğlu öğrenci ve velilere sınav ile ilgili bilgiler verdi. Bilgilendirme sonrasında öğrenciler sınava girecekleri salonlarda yerlerini aldılar. Sınav salonlarını da gezen Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan öğrencilere başarılar diledi.

Hafızlık Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Artırma Proje sınavı saat 10:00’da başladı ve saat 11:30’da sona erdi. 26 Kız 26 Erkek öğrencinin alınacağı projenin sınavına 47 kız, 54 erkek olmak üzere 101 öğrenci katıldı. Toplam 8 salonda yapılan sınav başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.