Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Camilere ilgiyi artırmak, cami ve çevresini bakımlı ve canlı tutmak amacıyla her yıl kutlanmak üzere 1986 yılında 1-7 Ekim tarihleri arasını “Camiler Haftası” ilan etmiş, 2003 yılında ise “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak değiştirmiştir. 2011 yılından itibaren de bir tema belirlenerek hafta boyunca sosyal ve kültürel etkinliklerle halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi amaçlanmıştır.

Örneğin; Cami-çocuk, cami ve kadın, cami ve gençlik, cami ve kitap, cami ve hayat gibi temalar belirlenerek; vaaz, hutbe, konferans, panel ve sempozyumlarla halkımızı bilgilendirici programlar her geçen yıl daha da canlanarak farkındalık oluşturulmuş bu yıl ki temada Cami ve İlim olarak belirlenmiştir.

İlk emri “OKU” olan Rabbimizin bizden beklediği bilgimizi artırmak ve cehaletimizi giderecek adım atmaktır. Bu sebeple; ayet ve hadislerin ışığı altında Camiler ve Din Görevlileri Haftasında belirlenmiş olan “Cami ve İlim” konusunu;  konferans, panel ve vaazlarda en güzel şekilde işleyip, halkımıza Cami ve ilmin önemini ve değerini bir kez daha anlatılacaktır.

Farklı etkinliklerle “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” en güzel şekilde kutlanacaktır. Gereken hazırlıklar kurulan komisyon maharetiyle tamamlanmış olup planlanan programlar Dünyayı saran pandemi dolayısıyla hafta boyunca İl Müftülüğü sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilecektir. Buna göre her yaştan insanımızı kucaklayan camilerimizi hayatımızın merkezine alalım. Huzur, mutluluk, kardeşlik, dayanışma ve ilim mekânları olan camileri kendimiz için fırsat mekânları olarak değerlendirelim.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılışı dolayısıyla; Ayasofya’nın tarihine ve şahit olduğu değişimlere ışık tutmak, bünyesinde barındırdığı kültür mirasının dinler tarihi ve Türk-İslam sanatları açısından tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenecek olan “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Sempozyumu,” 2 Ekim Cuma günü İstanbul’da başlayacak ve sempozyumun oturumları on-line olarak gerçekleştirilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın” camiamız, ilimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını;  ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüsünden kurtulmamızı,  vefat eden din görevlilerimize, sağlık çalışanlarımıza, şehitlerimize, gazilerimize ve hayır sahiplerimize ve tüm ölmüşlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.