Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

AYASOFYA 2020’NİN TAÇLI YILDIZIDIR

Sözcü Gazetesi, bugünkü manşetinde 2020 yılını felaket yılı olarak tanımlarken, birçok afeti sıraladığı manşetinde Ayasofya’nın aslına çevrilmesini de felaketler arasında gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu duruma, “Ben Sözcü Gazetesi okumuyorum. Kimse para verip almasın. Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır” sözleriyle tepki gösterdi.

ERDOĞAN: “AYASOFYA 2020’NİN TAÇLI YILDIZIDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine Ayasofya’nın Camii olarak açılmasını 2020’nin felaketleri arasında gösteren Sözcü Gazetesi manşeti sorulan Erdoğan, “Ben Sözcü Gazetesini okumuyorum. Ayasofya 2020’nin adeta taçlı yıldızıdır. Bu gazetelere para verip almayın” dedi.

Sosyal medyadan da Sözcü’nün Ayasofya’nın aslına çevrilmesini felaket olarak göstermesine tepki yağdı. İşte o tepkiler:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ayasofya’nın ibadete açılması, temeli tevhid, tuğlası ilim, harcı erdem olan İslam medeniyetinin bütün zorluklara rağmen yükselmeye devam edişinin ispatıdır Elhamdülillah.” dedi.

ONLARCA YILLIK HASRET SON BULDU
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Onlarca yıllık hasret son buldu” dedi.
Sözcü gazetesinin bugün manşetten verdiği ve Ayasofya Camii’nin açılışını felaket olarak değerlendirdiği haberiyle ilgili açıklama sosyal medya hesabından açıklama yapan Fahrettin Altun, şunları ifade etti:
“2020 bizlere yaşattığı en müstesna duygu şüphesiz ki Ayasofyamızın onlarca yıllık hasretinin son bulması oldu. 2021 ilk gününü de Ayasofyamız’da karşıladık. Biricik sevdamızın zincirlerini kırıp hasretimizi dindiren sayın Cumhurbaşkanımıza bir minnettarız.”

“ORTAK AMAÇLARINDAN VAZGEÇMEYECEKLER”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: “Biz değiştiklerini düşünüyoruz onlar her defasında değişmediklerini gösteriyorlar. Fırsat bulduklarında 1940’lara dönerler tezimizi her defasında doğruluyorlar. Milletimizin değerleriyle, inançlarıyla her zaman kavga içinde oldular. Ayasofya’nın ibadete açılmasına ‘felaket’ diyerek gerçek yüzlerini manşete taşımışlar. Ortak amaçlarından vazgeçmeyecekler.”

“MUHALEFETİN İÇLER ACISI HALİNİN MANŞETİ”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu: “Ayasofya’nın ibadete açılmasını felaket olarak okutmak! Bu ülkenin felaket muhalefetinin içler acısı halinin manşeti niteliğindedir!”