Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

HAFIZLARIMIZDAN CANLI MUKABELE DEVAM EDİYOR

Toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken bilenlerin gözleriyle Kur’an’ı takip etmesi, bilmeyenlerin dinlemesi” anlamına gelen mukabele geleneği, ramazanda BOYİMDER  ev sahipliğinde  yaşatılıyor.

Boyabat İmam Hatip Lisesi Mezunları  ve Mensupları  Derneği (BOYİMDER) Başkanı Asım KABAOĞLU  Ramazan’ın ilk gününden bu tarafa  iki hafız kardeşimiz  tarafından  Ramazan ayı boyunca mukabele okumalarının devam ettiğini bu gün saat 14:00’de   8.cüz okunacağını  söyledi.

Mukabelelerin Hz. Muhammed döneminden bugüne kadar  uygulandığını dile getiren  Kabaoğlu  şöyle konuştu: “Bugün   okunan mukabelede oradan geliyor ve karşılıklı okuma anlamındadır. Bu sünneti ihya etmek üzere efendimizin zamanından bugüne kadar özellikle ramazanı şeriflerde  hafız öğrencilerimizden  Kur’an-ı  iyi okuyanın  derneğimizin sosyal medya hesabı olan Facebook ve ınstıgram hesaplarımızdan  Kur’an-ı sesli okumaları ve dinleyenlerinde   aynı heyacan ile  Kur-an’dan onu takip etmeleri ve dinlemelerine mukabele diyoruz.”dedi.

Bir yazı görseli olabilir

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi; Hafızalarımızdan Hafız Nurullah GÖMEÇ ve Hafız Cemil BOZKAYA’nın  okuyacakları MUKABELE  Boyimder Derneği Sosyal Medya Hesaplarından Facebook:   https://www.facebook.com/boyimder   hesabından ve Instagram hesabından CANLI Yayınlanacaktır.