Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

Kadir Gecesini Anlamak

En hayırlı gece olarak bilinen Kadir Gecesi, “bin aydan daha hayırlıdır.”Kadir Gecesi, Kur’an’ın vahiy yoluyla Hz. Muhammed’e gönderilmeye başladığı gecedir. Bu gecenin önemini anlamak istiyorsak Kur’an’daki Kadir Suresi’ne bakarak anlayabiliriz. Ramazan ayının 27’nci gecesine denk geldiği söylenen bu geceyi Ramazan ayının son on gününde aramalıyız. Kutsal kitabımızın indirilmeye başlandığı bu gece bizler için ne derece önemli olduğunun bilincinde olmalıyız. Duaların kabul edildiği, meleklerin yeryüzüne akın ettiği bu gecede, günahlar af olur, yapılan ibadetlerin sevapları artar.

Allah bizleri Kadir bilenlerden eylesin.

Bu gece Kur’an-ı Kerim okumayı ihmal etmeyiniz.

Bu gün sadakalar verip, bol bol dua etmeli ve Müslüman kardeşlerimize bugünün önemini hatırlatacak dualı mesajlar göndermeliyiz.

Bu gün küs olanlar barışmalı, gönüller alınmalı, tebessüm edilmelidir.

Bol bol salavat çekilmeli ( Allahüme Salli Ala Seyyidina Muhammed) “Allahümme inneke afüvvün tühibbü”l-afve fa”fu annî (Allah”ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet)” Bu duayı sürekli tekrar ediniz.

 

– “Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175)

– “Kadir gecesini ramazanın son on günü içinde arayınız!” (Buhârî, Leyletü’l-kadr 3)

– “«Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!» diye dua et!” buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 84)

– Âişe radıyallahu anhâ şöyle buyurdu: Ramazan ayının son on günü girdiğinde Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem geceleri  ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur ve eşleriyle ilişkiyi keserdi. (Buhârî, Leyletül-kadr 5

Ya Rab, bizleri bu kutlu geceye kavuşturduğun için sana hamd ederiz.bu hayırlı kadir gecesi vesilesiyle bizlerin bilerek ve yahut bilmeyerek işlediğimiz tüm günahları affet. Sen ki affı ve merhameti çok olansın.Bizleride bağışla.Amin.