Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

Terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa’ya Girerek Ses Bombalarıyla Cemaate Saldırdı

’ya giren  polisi, Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermi ile saldırdı. İsrail’in alçakça ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı hedef almasına siyasiler çok sert tepki gösterdi ve terör devleti İsrail’i kınadı. Dışişleri Bakanı , “Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız” derken İletişim Başkanı  da “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz” açıklamasını yaptı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde namaz kılan cemaate saldırıda bulundu.

İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.

Öte yandan Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı.

Yoğun bir şekilde çevrede konuşlanan polis, Eski Şehir kapılarından kontrollü bir şekilde geçişlere izin verdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, şu ana kadar Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.

TÜRKİYE’DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER

“FİLİSTİN HALKININ HAKLI DAVASININ HER DAİM YANINDAYIZ”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde namaz kılanlara yönelik saldırısını şiddetle kınadı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in mübarek ramazanda ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay.” ifadelerini kullandı.

Yaralılara şifa dileyen Çavuşoğlu, “Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız.” değerlendirmesinde bulundu.