Boyabat İmam Hatip Mezunları Derneği

Kastamonu, Bartın ve Sinop ‘Afet Bölgesi’ ilan edildi, can kaybı 38’e yükseldi

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi’nde birçok ilde sel ve su baskınları oldu. Kastamonu ve Sinop’ta toplam 38 kişi hayatını kaybetti. Bartın’da ise bir kişi hâlâ kayıp.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kastamonu’da sel nedeniyle can kaybının 32’ye, Sinop’ta ise 6’ya yükseldiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün selden en çok etkilenen  Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gitti, bölgede incelemelerde bulundu. Erdoğan; Kastamonu, Bartın ve Sinop’un “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı.

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Erdoğan, Bozkurt’ta yaptığı konuşmasında, “Allah’ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız ve süratle, en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

Öte yandan Ak Parti  Sinop Milletvekilimiz Dr.Nazım Maviş  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte selden etkilenen afetzedelerle bir araya geldiler.

Bir Nazım Maviş dahil 6 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir